Indulókönyv 2020

2019. október 22. Off By Horváth Adrián

Kedves Kolléga!

2020 áprilisában jelenik meg az új indulókönyv!

Közel két évtized után újra megrendelhető egy színvonalas fúvószenekari indulókönyv. Jómagam (Horváth Adrián) szerkesztésében jelenik meg 2020 áprilisában az Indulókönyv 2020. A 116 darabot tartalmazó kiadvány magában foglalja a legfontosabb himnuszokat, a gyász- és koszorúzózenéket, az elmúlt 70 év legkedveltebb indulóit, de számos olyan indulót is tartalmaz, amelyek eddig sosem jelenhettek meg nyomtatott kiadásban. Az indulókönyv érdekessége, hogy mai magyar – eddig még sosem hallott és játszott – indulókat is tartalmaz. A művek teljes listáját a https://hadrian.hu/indulokonyv/ címen tekintheti meg.

Az új indulókönyv szólamai a XXI. század elvárásainak megfelelően, indulókönyv méretben, vízhatlan, műanyag alapú papírra nyomtatott, fémspirálozott kották, amelyek a fokozott igénybevételt is kiállják. Az 50 lapos szólamkönyv (sem súlyában, sem méretében) nem haladja meg az eddig megjelent indulókönyvek méretét. A partitúra 700 (A/4-es) oldala három kötetre bontva, fémspirál kötéssel kerül forgalomba. A kiadvány a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár nyomdájában készül.

Az indulókat (a kortárs indulók kivételével) magam hangszereltem át a mai kor követelményei szerint, de megtartva azt a flexibilitást, hogy az adott összeállításnál kisebb szólamcsoportú zenekaron is megszólaljon. Az indulókönyv lektorálását Dohos László ny. ezredes, Liszt-díjas karnagy, a Magyar Honvédség nyugalmazott főkarmestere, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának nyugalmazott docense vállalta, akinek ezúton is köszönöm ezt a hatalmas munkát.

A teljes garnitúra már előrendelhető a https://hadrian.hu/termek/indulokonyv-2020/ címen, de ugyanitt mód van a partitúra, vagy a szólamok megrendelésére is. A komplett indulókönyv 150.000 Ft-os áron rendelhető. Amennyiben csak a partitúrát szeretné, úgy azt 50.000 Ft-os, az egyes szólamokat pedig 6.000 Ft-os áron vásárolhatja meg. Ha a megrendelés tartalmazza a teljes garnitúrát, úgy a garnitúrához rendelt külön szólamokra 50% engedményt lehet érvényesíteni az „indulokonyv” kuponkóddal. Ebben az esetben a szólamok csak 3.000 Ft-ba kerülnek. A rendelés menetét megnézheti videón a következő linken: https://youtu.be/kr9bhR3x-_E

Az indulókönyv kedvező ára csak akkor tartható, ha legalább 75 garnitúrát rendelnek a fúvószenekarok, ezért kérem Önt, hogy ne várakozzon, hanem legkésőbb 2020. március 31-ig rendelje meg fúvószenekara számára, hogy 2020. április 15-től elkezdhessem kiszállítani a megrendelt kiadványokat!

A pápai Jókai Mór Városi Könyvtár és magam, mint Kiadó vállaljuk, hogy az elkövetkező években is biztosítjuk a partitúra és a szólamok utánnyomását, amennyiben a hiányzó szólamokat pótolni kell!

Horváth Adrián