Horváth Adrián

Horváth Adrián

karmester, hangszerelő és zenetanár

A Nyugat-magyarországi Egyetemen szociálpedagógus diplomát, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetben kamaraművész–harsonatanári és fúvószenekari karnagy diplomát, a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetében okleveles harsonatanár és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán fúvószenekari karnagy-művész diplomát szerzet. Pedagógus szakvizsgáját (közoktatási vezető) a Pannon Egyetemen szerezte.

1989-2011 A Magyar Honvédség, Légierő Zenekarának volt tagja, 2007-től karmester-helyettesi beosztásban szolgált.

2008-tól Pápa Város Fúvószenekarának karmestere. 2012-2018 között a Pápai Református Kollégium Gimnáziumának ének-zene, zenetörténet és kreatív zene tanára. 2017-től a Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

Munkája során több száz hangszerelést készített, amit ma már szerte a világon játszanak. Nevéhez kötődik az új fúvószenekari indulókönyv meghangszerelése és kiadása. Számos fúvószenekari darabot szerzett, de írt gyerekdarabokat zeneiskolásoknak és énekkari művet is.

Aktívan részt vállal a felnőttoktatásban. Több pedagógus továbbképzést tartott fúvószenekari és Sibelius kottagrafikai programmal kapcsolatosan.

Tankönyvet írt a fúvószenekari hangszerelésről, de több más könyvet is írt.

Oktató tanfolyamai

Ez a weboldal sütiket használ a böngészési élmény javítása érdekében.